– Jeg har prøvd det før, fire ganger, i gymmen på Børstad ungdomsskole. Det er veldig morsomt, det er derfor jeg kommer hit, sier Nadia, mens hun hjelper Masuda på med skøytene.

Familien kom til Norge for halvannet år siden, og barna snakker allerede veldig bra norsk. Alle tre har prøvd skøyter før, men Marzia (16) synes det er tryggest å støtte seg på små hockeymål. 10-åringen Masuda fyker allerede over isen i stort tempo.

Det er Frisklivssentralen i Hamar som sto bak denne skøytedagen i Vikingskipet. Mandag var det bading i Ankerskogen, og onsdag var det tilbud om curling i Stange. På skøytedagen var det bare sju-åtte deltakere. Aktivitetslederne Marte Berntsen og Morten Frodahl skulle gjerne sett at det var flere.

– Dette er et tilbud til dem som kanskje ikke deltar i aktiviteter i organiserte former ellers. Det er dem vi har forsøkt å nå fram til, men det er vanskelig å nå dem. De leser ikke hjemmesidene til Hamar kommune, og skolene deler ikke ut slik informasjon, sier Morten Frodahl.

Tidligere har Frisklivssentralen hatt tilbud for barn og ungdom i sommerferien og i høstferien, og det har vært veldig populært. Det er første gang de også gir et tilbud noen dager i vinterferien. Og tilbudet er gratis.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00