For mens Ridabu skole og de andre skolene i Hamar satser stort på nettbrett, har Elverum-skolene de senere årene satset på PC i stedet. Fram mot 2020, med ny fagplan, må Elverum bestemme seg for om de skal satse videre på PC-er, starte med nettbrett eller kombinere de to læringsplattformene.

Det var Frydenlund skole i Elverum som hadde bedt om å få dra til Hamar, og utdanningssjef Tord Arnesen ville gjerne bli med for å se hvordan Ridabu skole håndterer bruken av nettbrett.

– Jeg må si jeg ble veldig imponert over hvordan leseopplæringen fungerte, både visuelt og med lyd, og hvordan andreklassingene lagde systemer. Fascinerende, mente utdanningssjefen. Sammen med IKT-rådgiver Tor Erik Berge og Vegard Edvardsen fra Frydenlund skole tar han nå inntrykkene med tilbake.

Ridabu skole og de andre skolene i Hamar satser videre på iPad. Satsingen startet for to år siden, og nå er det 1.- og 2. trinn, samt 6.- og 7. trinn som er fulldekket. Fra høsten av blir det fulldekning av nettbrett på alle trinn i Hamar-skolene.

Kjell Senumstad, IKT-kontakt på Ridabu skole, ser allerede store positive utslag.

– Den største endringen har vi sett på lese- og skriveopplæring. De aller fleste lærer nå bokstavene og knekker lesekoden før jul på første trinn. Vi har mye tettere oppfølging med både elever og foreldre fordi vi kan følge med når de leser inn leseleksa si. Da kan vi komme med kommentarer slik at både eleven og foreldrene vet hvordan de ligger an og hva de bør øve videre på, sier Senumstad.

Han er også veldig klar på at de har klart å holde på elevenes motivasjon mye lenger etter at de innførte nettbrett.

– Og vi får faktisk mye bedre tid til hver enkelt elev på skolen, sier Kjell Senumstad.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.