Hamar kommune har fire bofellesskap for enslige mindreårige flyktninger. Fordi det kommer færre flyktninger til Norge, og fordi færre får opphold, står nå sju av 21 plasser ved disse bofellesskapene ledige.

I fjor: 40 flyktninger venter på bolig i Hamar

Kommunen taper 437.000 kroner per måned på denne ledige kapasiteten, og har startet på en prosess med nedbemanning med drøftingsmøte med tillitsvalgte og informasjonsmøter.

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud ønsker rask framdrift for å redusere det økonomiske tapet.

Rådmannen orienterer formannskapet om situasjonen i en sak som kommer til behandling onsdag.

Mens staten bidrar med 750.000 kroner i statsstøtte i året per bosatte enslige mindreårige flyktning, koster den billigste plassen i et bofellesskap i Hamar kommune 938.511 kroner, mens den dyreste koster 1.053.931 kroner. Med en statsstøtte per plass på 750.000 kroner, går hver plass med et stort underskudd i året.

I saken til formannskapet heter det at det er helt nødvendig å gjennomføre innsparingstiltak. Det vil bli lagt fram et nytt budsjett for året i forbindelse med månedsrapporteringen i april.

Totalt er det i dag 29,25 årsverk i bofellesskapene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.