Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) stilte spørsmål om samferdselsministeren kunne garantere dette, etter at det oppstått usikkerhet om det blir forsinkelser i framdriften av dobbeltspor mellom Sørli og Brumunddal. Jernbaneverket har sagt at det ikke er satt av nok midler til planlegging.

Svaret kom torsdag. Der utsteder Solvik-Olsen ingen garantier om at det ikke blir forsinkelser.

Han skriver at planleggingsmidlene må brukes mest mulig effektivt, og at endelig fordeling gjøres sammen med Jernbaneverket når budsjettet er vedtatt.

– Han kan altså ikke gi noen garanti for framdriften, eller avkrefte at det er for lite planleggingsmidler til å holde framdriften. Dette er alvorlig, og skaper usikkerhet rundt bygging av dobbeltsporet til 2024, kommenterer Trettebergstuen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.