Ikke rart de gleder seg, Frida Sveen Haug, Linnea Johannesen og Nina og Agnes Fosse. Tenk å få være med når selveste Riksteatret kommer på besøk med sin populære oppsetning.

– Vi gleder oss veldig. Nå må vi øve på sangene og pugge på hva vi skal gjøre, sier jentene som kan røpe at de skal være på scenen nesten hele tiden. Og minst like spennende som sangen er at de skal få på seg kostymer, de skal sminkes og være skuespillere på ordentlig. – Det skal bli morsomt å være med på, sier de fire jentene som alle har sunget lenge i koret Filiokus.

Hele koret skal være med i forkant av forestillingen, og de er invitert til å se forestillingen etterpå.

– Vi synes det er flott at disse jentene får denne opplevelsen, sier lederne for Filiokus, Elin Thingstad og Erland Dalen. – De har vært med lenge i koret, vist stor interesse og er flinke til å synge.

Barnekoret Filiokus ble startet i 1999 og har i snitt hatt 40–50 sangere hvert år. Dette året har det vært litt færre sangere og dermed har det blitt plass til flere barn fra 1.–7. klasse. I tillegg til opplegget rundt Kardemommeby-oppsetningen, skal koret synge julekonserter. Etter jul starter koret med musikalen «Prøysen i 100» som er en dramatisert forestilling med replikker, kostymer og sanger. Filiokus ga ut CD-en «Prøysen i 100» i forbindelse med Prøysens 100 årsdag, med nye arrangement laget av Erland Dalen. Nå er dette altså blitt til en musikal som skal settes opp i kulturhuset i mai 2018. Her er det fremdeles mulig å bli med. Koret øver hver onsdag i kulturhuset.

Hvis du ikke har skaffet deg billetter til «Folk å røvere i Kardemomme by», er du dessverre for sent ute. Det er utsolgt til begge forestillingene i kulturhuset.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00