Rostgaard har selv kreft og har slitt med fatigue (utmattelse) etter behandlingen. Med hvile og qigong klarer han å samle energi gjennom dagen.

– Men jeg tror mange brenner inne med spørsmål om plager etter kreftbehandling, sier Flemming Rostgaard. Han er derfor veldig fornøyd med at Randi Gjessing kommer for å snakke om dette på temakvelden 30. august. Kreftsykepleieren, sexologen og forfatteren med daglig virke på Ahus, er jevnlig på Montebello for å snakke om temaet og blir regnet som en viktig ressursperson. Selv er hun veldig nøye på å kalle det seneffekter, ikke senskader, av kreftbehandling.

– Jeg snakker om seneffekter for å understreke at dette ikke er noens feil. Det er en effekt av at en har vært gjennom en kreftbehandling der en er blitt frisk. Så snakkes det mindre om hva en er blitt frisk til, sier Randi Gjessing.

HER kan du lese en artikkel om skoleelever som gjorde en innsats for Kreftforeningen.

Gjennom kontakten med kreftpasienter har hun sett mange varianter av seneffekter, men fatigue er noe mange sliter med. Mange synes det er vanskelig å snakke om seneffektene når de tross alt er friske av kreften.

– Jeg prøver å få fokuset over på den jobben de må gjøre her og nå. I stedet for å dvele ved det som har vært, må de tenke livsstil og bygge seg opp igjen, sier Randi Gjessing.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00