Man skal være litt kjent i byen for å finne det beskjedne skiltet og trappen ned til kjellerstua under frikirken. HA møtte opp for å finne ut hva en åpen barnehage egentlig er for noe.

– Vi er et kommunalt tilbud under Ankerløkken barnehage. Tilbudet er til foreldre som vil være hjemme med barna litt lenger, eller som ikke har fått fast plass ennå. Her er alle barn opp til førskolealder velkommen, sier Torill Sollien, som har jobbet i barnehagen i 20 år.

Deltakerne betaler en svært beskjeden og symbolsk sum per besøk. Ellers er det eneste kravet at foreldrene er med, tar ansvar og deltar på det sosiale.

– Dette er også et møtested for voksne. Her har mange fått økt sitt sosiale nettverk, sier Sollien, idet barn og foreldre strømmer ned kjellertrappen.

Nina Bakke og sønnen Jonatan er blant de mange som benytter tilbudet regelmessig.

– Jeg er her en gang i uka. Det er hyggelig å møte andre voksne og snakke om noe annet enn bare brannbiler, smiler hun.

Også Ali Alizade og sønnen Adrian er faste brukere av det populære tilbudet. De to venter på fast barnehageplass etter å ha flyttet fra Stange til Ingeberg i sommer, og dermed havnet langt bak i køen.

– Vi har vært her i en måned og trives veldig godt, men vi håper å få fast plass litt nærmere hjemme, smiler pappa Ali.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.