Sekken ble byttet ut med et ordentlig trekkspill da gutten var 10. Det var han så redd for så han tok det med seg i senga om natta! Siden ble pianospillet byttet ut med knappespill, og interessen for trekkspill har bare økt på med årene.

– Du vet, det er mange som spiller kjente trekkspillmelodier, men det er kanskje ikke så mange som lager nye ting. Dette har jeg hatt lyst til å gjøre lenge, nå bestemte jeg meg for å gjøre noe med det, sier Kjell Erik Thingstad.

Cd-en ligger klar, 10 spor, seks av dem er Thingstads egne verk. Her har han med seg Henry Slåtten på trommer, Fred Dalbakk på bass og gitar og barnebarnet Edda Thingstad Dalen på fiolin.

Vi regner med at mange hamarsinger med sans for trekkspillmusikk har hørt Thingstad i aksjon. For i bortimot 25 år spilte han til dans i ulike kvartetter. Hvis vi sier Kvartett 42 og Kjeveruds kvartett, er det sikkert mange som drømmer seg tilbake til dansegulvet.

I 1997 ble han pensjonist og da flyttet han og kona Randi til Albir. Trekkspillet var med, og han oppdaget at nordmenn i Spania også setter pris på trekkspillmusikk.

I 2013 flyttet de hjem igjen til Norge og bosatte seg i Hamar. De siste årene har han spilt rundt på de fleste av institusjonene i Hamar og synes det er veldig hyggelig. Nå kan han også spe på med sine egne komposisjoner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.