Med skibandy, slalåm og hopp og konkurranser med ski på beina var det lett å holde varmen.

– Dette er bare helt fantastisk, og noe vi aldri ville ha fått til selv, sa en entusiastisk rektor Mari L. Flagstad da Krøniken møtte henne midt i skileken.

Etter tips fra en mor på skolen, søkte skolen om å få en utedag gjennom opplegget Utetimen.no. Det er Skiforbundet og Sparebank1 som står bak opplegget, og i Hamar-området var det søknaden fra Storhamar som ble valgt. Skiforeningen hadde gjort i stand hele langrennsstadionet til ulike konkurranser, og de stilte med fire instruktører. Sparebank1 har både gått inn med penger til opplegget, og sørget også for gratis buss for alle elevene. På toppen av det hele får Storhamar skole et fullt klassesett – 30 ski med bindinger, sko og staver. De får også to store kasser med aktivitetsbukker og Tangram-spill.

– Alt dette kan vi bruke på skolen, og tangram og aktivitetsbukkene kan vi bruke hele året, sa Mari L. Flagstad.

Tangram-spillene var noe av det som fikk opp temperaturen på en kald Gåsbudag. Her skulle elevene gå baklengs på ski for å hente brikker, som de siden skulle legge etter mønster som sto oppslått.

– Veldig morsomt, sa Amalie Synstad og Mia Gaaserød, før de hev seg på skiene for å sjekke om de hadde lagt brikkene riktig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.