Mannen er tidligere dømt for å ha forsynt seg grovt av kassa til en restaurant i Hamar. Nær 900.000 kroner forsvant fra restauranten i 2014. Bare få dager senere ble mannen tatt i Sverige med et større narkotikaparti.

Han var utvist fra Norge, men ble tidligere i vinter pågrepet av politiet på et sted i Hamar-området. Han var da utstyrt med et skytevåpen.

ett års fengsel

Onsdag ble mannen i et kort rettsmøte i Hedmarken tingrett dømt til fengsel i ett år for å ha reist inn igjen til- og oppholdt seg i Norge til tross for at han har innreiseforbud og er utvist.

Det var Utlendingsdirektoratet (UDI) som i februar for ett år siden fattet utvisningsvedtaket. Da sonet den tidligere daglige lederen for en Hamar-restaurant i et stort norsk fengsel.

Han ble pågrepet av politiet på en adresse ikke så langt fra Hamar den 2. februar. I retten forklarte mannen at han bare hadde vært i Norge et par dager, og at han kom tilbake hit for å hente klær og ting som var igjen etter at han bodde her.

VÅPENLOVBRUDD

Med mannen dømt til ett års fengsel for brudd på innreiseforbudet, har politiet skaffet seg et pusterom til å etterforske følgende spørsmål videre: hvorfor hadde mannen et håndvåpen på seg hvis han bare var i Norge for å hente klærne sine?

HA har grunn til å tro at svensken interesserer politiet utover bruddet på utvisningsvedtaket.

Også sist han ble tatt, da han bodde i Hamar, ble han etterforsket etter et våpenbeslag. Det forholdet ble imidlertid henlagt.

NARKOFORTID

I 2014 var mannen daglig leder for Hamar-restauranten. Han hadde en registrert adresse i Hamar på den tiden, men hadde også tilhold i Sverige. Like over midnatt natt til lørdag 10. mai den våren var han på tur fra Sverige og inn i Norge. Da han kom til Svinesund ble han vinket inn av tollere. I bilen hans fant tollerne nær 100 gram hasj, ei klype marihuana og noen narkotiske tabletter. Mannen erkjente besittelse av narkotika, og ble i begynnelsesn av 2015 dømt for dette av Hedmarken tingrett.

I september 2014 forsvant det drøyt 860.000 kroner fra serveringsstedet i Hamar, der mannen var daglig leder. Restaurantens eier og styre anmeldte saken til politiet. Etterforskingen viste at mannen rett og slett hadde overført penger fra foretakets konto til sin egen bankkonto.

Mesteparten av pengene ble funnet igjen, og tilbakeført til restauranten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00