Det var Frivilligsentralen i Hamar, på vegne av de tre frivillignettverkene – Hedmarken, Østerdalen og sørfylket- som kunne ta imot sjekken på én million kroner. Pengene skal fordeles på til sammen 22 frivilligsentraler, der Hamar er den største og den med mest aktivitet. Men nettverkene har sendt en felles søknad på bakgrunn av forslag til aktiviteter, både nye og eksisterende, som omfatter både unge og gamle.

Det var en veldig fornøyd Anne Thingstad Eriksen, leder for Hamar Frivilligsentral, som kunne ta imot sjekken på vegne av sentralene.

– Vi jobber forskjellig, men vi er alle ivrige etter å ha aktiviteter som kan hjelpe unge og gamle ut av ensomhet, sa Anne Thingstad Eriksen da hun fikk sjekken av Berit Røhr Hafsal og Inger Amb fra Gjensidigestiftelsen. Pengene er øremerket trivselstiltak.

Stiftelsen har også gitt 200.000 kroner til Storhamar Lions. Pengene er øremerket prosjektet «Mitt valg» og skal brukes til kursing av trenere og ledere i Storhamar idrettslag.

President i Storhamar Lions, Per Arne Johansen, er veldig fornøyd med at de fikk summen de hadde søkt om.

– Storhamar idrettslag har 2.000 barn som medlemmer. Nå får vi kurset alle som har med barna å gjøre, sier han.

Også Hamar Sanitetsforening har fått midler fra stiftelsen. 50.000 kroner er tildelt arbeidet med den nye parsellhagen på Domkirkeodden.

Hamar Røde Kors har fått 20.000 kroner som skal brukes til beredskapsvakter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00