Torsdag skrev HA om Trude Bekkelien Strøm (21) som betaler 6.575 kroner i leie for ettromsleiligheten på 27 kvadratmeter i Heidmanns gate i Hamar. Hun leier av Studentsamskipnaden i Innlandet (Sinn). Hun er ikke alene om å betale over 6.000 kroner for leilighet som Sinn leier ut.

En person som leier ut leilighet på Ridabu, forteller at det er fint mulig å finne langt rimeligere leiligheter på det private markedet i Hamar.

– Om man ikke er veldig kresen, er det store muligheter for å finne rimelige leiligheter i Hamar, sier utleieren som ikke ønsker å stå fram med navn.

Større og rimeligere

Utleieren forteller at leiligheten han leier ut er både større og rimeligere enn det Strøm betaler for sin leilighet via Sinn.

– Leiligheten er på 70 kvadratmeter og jeg tar 3.500 kroner i måneden. Da må leietakeren betale strøm selv. Det er stue og soverom i ett, kjøkkenkrok, bad og egen inngang, forteller han.

Han understreker at standarden på leiligheten han leier ut da er lavere enn på leilighetene som Sinn leier ut, og at det utvilsomt har innvirkning på prisen han tar for leiligheten.

Han tror mange ønsker å leie rimelig framfor å ha veldig høy standard på leieboligene.

– Jeg hadde tenkt å pusse opp leiligheten før den nåværende leieboeren flyttet inn, men han ville heller ha lavest mulig pris og trengte ikke veldig høy standard, sier han.

Gjennomsnitt: 5.970

HA har vært i kontakt med både Statistisk sentralbyrå (SSB) og Leieboerforeningen for å finne statistikk på leieprisene, men det er lite statistikk for Hamar og Hedmark på dette området.

Derimot finnes det statistikk for gjennomsnittlig månedlig leiepris for tettsteder med over 20.000 innbyggere i SSBs leiemarkedsundersøkelse. Her faller Hamar inn.

I 2016 var gjennomsnittlig pris for en ettromsleilighet i tettsteder med over 20.000 innbyggere på 5.970 kroner. Denne statistikken tar ikke hensyn til hvor mange kvadratmeter leiligheten er på.

Statistikken inneholder også tall for såkalt predikert månedlig leie. Det vil si en estimert månedlig leie der alle rabatter som blant annet studenthybler leie av familie og lignende er trukket fra. Her er månedlig leie for en ettromsleilighet på 30 kvadratmeter beregnet til 5.800 kroner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.