Jacobsen var ute på jobb med kameraet da vannstanden i Mjøsa steg i 1967. Et av stedene Jacobsen besøkte var Åker sag og det gule huset, som ble behørig omtalt i onsdagens HA. (Se egen sak til høyre)

Jacobsen har tatt seg bryet med å lete i sitt eget bildearkiv, og skriver følgende i en e-post:

– Det er en artig sak dere har om det gule huset på Åker sag. Jeg har ikke så mye å tillegge, men jeg har et bilde dere kanskje kan ha interesse av. Det tok jeg under flommen i 1967 – for 50 år siden – da jeg jobbet i Hamar Stiftstidende. Huset skimtes i bakgrunnen. Hele sagområdet lå under vann.

Jacobsen mener å huske at beboerne i huset hadde en del utfordringer i forbindelse med den ekstreme vannstanden.

– Så vidt jeg husker bodde det folk i huset. Jeg tror faktisk de bodde der under flommen, og at de brukte robåt for å komme seg fram. Det var i hvert fall folk i huset under flommen, erindrer han.

På HAs Facebook-side har det strømmet på med folk som har minner og opplevelser fra Åker sag og området rundt det såkalte gule huset. Helen Rønningsbakken skriver følgende:

– Dette huset oppdaget jeg for første gang da jeg kjørte forbi for ca. 20 år siden. Jeg ble veldig fascinert av huset som forfalt og nærmest sank ned i bakken der det sto, nesten helt gjemt av løvskogen helt inntil E6.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.