Det er tatt videoavhør på barnehus rundt omkring i hele Norge i saken. Mange av sakene er også godt dokumentert med bilder og video, slik at de fleste av de 41 rammede jentene trenger ikke møte personlig for å vitne. Saken er en stor belastning for jentene.

Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen opplyser til HA at cirka 10 jenter må møte fysisk i retten fordi de var over 16 år da avhørene skulle tas.

Men hun opplyser at dersom den tiltalte gutten skulle tilstå noen av postene som gjelder disse jentene, så kan de slippe å møte opp i rettssalen.

Etterforskere, bistandsadvokater og forsvarer har i ett års tid reist land og strand rundt for å få tatt avhør av jentene i saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.