Jentene troppet forleden ettermiddag opp hos Kreftforeningen i Strandgata med en sjekk pålydende 39.301 kroner, øremerket kreftforskingen.

– Jeg er så imponert og takknemlig, de har virkelig gjort en kjempeinnsats, sier Morten Midtby i Kreftforeningen, aksjonsleder distrikt Innlandet.

Celina og Marion startet sitt imponerende arbeid for kreftsaken i august i fjor. Som elever ved Hamar Katedralskole, medier og kommunikasjonslinja, startet de sammen med to medelever en ungdomsbedrift. De kalte bedriften Perspektiv UB. Foretaket ble avsluttet i august i år, og da med Celina og Marion som de eneste gjenværende i prosjektet.

Det var ikke lite de to fikk gjort i løpet av ett år. Som fotointeresserte med fotografering som staket yrkeskurs valgte de å lage sin egen fotoutstilling. De fulgte fire kreftpasienter i alderen 17 til 75 år gjennom hverdag og behandling. Resultatet ble vist med 20 bilder i en utstilling som åpnet i Kulturhuset 15. juni, og som sto i to måneder.

– Vi har hatt gode samarbeidspartnere med på laget. Storhamar hockey har støttet oss med 25.000 kroner, og Hedmark Trafikk med 20.000, sier de.

Overskuddet går altså som gave til Kreftforeningen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00