550 elever fra 1.–5. klasse fra Hamar og Ottestad har nå fått høre skolekonserten «Kornelia Kornett, Almar Altsax (og noen flere) bygger en melodi». Det er dirigenten i korpset, Jan Kola, som har laget en pedagogisk fortelling i konsertform. Gjennom konserten, får elevene høre hvordan en kan bygge opp en melodi med stadig flere instrumenter. Aller først ut er Almar Altsax og Kornelia Kornett, som egentlig heter Olav Rom (10) og Lotta Eide Nyhus (10). Lotta spiller egentlig trompet, og hun har vært med i korps i fire år allerede.

– Mamma og pappa spilte også i korps da de var små, og så spurte de om jeg ville prøve. Det er veldig gøy, og neste år skal vi til Skottland på tur, forteller Lotta.

Dit skal også Olav. Han har vært med i korps i halvannet år og synes det har vært et godt alternativ til fotball.

Før skolekonserten hadde alle skolene fått tilsendt «Musikkbyggesangen» slik at de også kunne lære seg sangen. Underveis i konserten fikk gjestene også høre de 38 musikantene spille både Mozart, Beatles og filmmusikk. Da de klemte i gang med musikken fra Star Wars, var det ikke mange av elevene som satt rolig på stolene.

– Dette er en pedagogisk forestilling om musikk. Håpet er jo at noen vil synes dette er så interessant at de kommer på den åpne kvelden vår 8. juni, sier Jan Kola.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.