«Ship on Mjøsa» heter det store arrangementet som uten tvil vil sette sitt preg på Hamar sentrum lørdag.

– Det nærmer seg valg, og vi synes forholdene for palestinerne på Gazastripen og hvordan de politiske partiene stiller seg til det, absolutt hører hjemme i valgkampen, sier Kirsti Hougen i Palestinakomiteen i Hedmark. I tillegg til denne foreningen, er det Ship to Gaza Hamar, Fellesorganisasjonen Hedmark og Vennskapsbyforeningen Hamar-Khan Younis som står bak «Ship on Mjøsa».

I Strandgata blir det satt opp tre tablåer som hver på sin måte skal prøve å vise den vanskelige hverdagen til palestinere på Gazastripen. Ved lekeparken blir det delt ut flasker med rent vann, med en oppfordring til å tenke på palestinske barn som ikke har samme tilgang på rent vann som vi. Ved Basarbygningen blir laget en «mur», og gjennom rollespill vil en vise hvor vanskelig det er for palestinere å passere.

Fra midt på dagen blir det flere appeller på Skibladnerbrygga. Først ut er biskop Solveig Fiske som er veldig engasjert i saken. Hun følges av Christina Beck Jørgensen, leder for Fagforbundet Ung og Gerd von der Lippe, Ship to Gaza Norge. På brygga blir det også palestinsk mat og dans.’

Like etter skal båter på Mjøsa «bryte blokaden», som i dette tilfellet er et stort seil med bilde av et israelsk marinefartøy. Selv om det bare blir en symbolsk handling, håper arrangørene at de kan få publikum til å tenke over de umenneskelige forholdene palestinerne lever under.

Markeringen denne lørdagen blir avsluttet med en paneldebatt i Røhnesalen med Erik Foss som ordstyrer. Det er foreløpig usikkert hvor mange politikere som stiller. Flere har meldt avbud etter at de sa ja til å komme.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.