– Det er mellom 500 og 700 innom her hver dag vi har åpent. På torsdager, ukens første åpningsdag, står det 100 i kø utenfor før vi åpner, sier Jostein Nogva som er en av de frivillige som jobber på NLM Gjenbruk på Storhamar.

Nylig hadde de åpning av en ny del av butikken etter at de har utvidet.

Økende interesse

– Det har vært stor pågang siden åpningen i 2011, men det øker hele tida, sier Nogva.

– Folk er så fornøyd. De kommer med poser, pappesker og biler med ting for å gi det hit. De er veldig takknemlige for at de slipper å kaste det, sier Hans Gustav Breivik som også er blant de 70 frivillige som jobber der.

De har varer av alle slag.

– Men det går mest klær, deretter pyntegjenstander og så møbler, sier Nogva.

Alle typer folk benytter seg av gjenbrukshallen.

– Det er hele spekteret av folk som er innom her. Det er for alle, og det er veldig fint, sier Breivik.

Forkjærlighet for gamle ting

Janne Anita Stensrud og Kristoffer Stensrud var innom på lørdag. De liker butikken godt.

– Det er spennende å se på gamle ting. Folk har nok blitt mer opptatt av å kjøpe brukt framfor å bruke mye penger på nytt. Det er også et viktig tilbud. Det er blant annet mange som har dårlig råd, sier Janne Anita.

Hun forteller at hun ofte er innom. 

- Jeg er som regel er en gang i uka for å se hva som har kommet inn. På torsdager kan det gå ganske hardt for seg i køa, ler hun. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.