• Få: Denne trives ikke i årets sommervarme.

– Selv om tørken er dårlig for bøndene, holder den i hvert fall sneglene unna, sier gartner Hildur Hauksdottir på en gresslette på Domkirkeodden.

Det grønne har igjen rukket å bli tørt etter en av få dager med regn i sommer.

– Hvis det er overskyet og regn, så kommer de fram, sier Hauksdottir, som igjen har satt i gang med å fjerne brunskogsneglene som for mange er en pest og en plage.

Det har ikke vært mange brunsnegler å se i år. Likevel oppfordrer Hamar kommune og Hauksdottir folk til å ta en ekstra titt når de er ute på tur. På Domkirkeodden har Hauksdottir satt ut fem stasjoner med bøtte og saks, som man kan benytte seg av.

Noen synes kanskje metoden med saks og bøtte virker grotesk, men det finnes andre metoder. På 12 andre stasjoner er det satt ut satt ut bokser med en spesialblanding med vann, sprit og spraymalt. Det tiltrekker sneglen og drukner den raskt og effektivt.

– De dør uansett hvilken metode du bruker, men det mest humane er nok å klippe. Da dør den momentant, sier Hauksdottir.

Selv om det er få av brunskogsneglene i år, er de fremdeles en malplassert art som bør fjernes.

– Det er svartskogsneglen som hører hjemme her. Brunskogsneglen hører til i varmere strøk, og her vet ikke engang fuglen at det er mat de kan spise, forteller Hauksdottir.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.