– Vi håper mange vil komme på konserten vår i Vang kirke 24. mars. Alle inntektene skal gå rett til Leger uten grenser, sier Iver Bogen, som dette året er elev på Toneheim folkehøgskole på Ridabu.

Sammen med engasjerte medelever er han i full gang med å planlegge konserten i kirka. De får med seg mange av de totalt 167 elevene på Toneheim, og lover et stort spekter i sjangre – både viser, jazz, klassisk skal det bli denne kvelden.

Det var Iver som fikk ideen til konserten etter en kveld på Rockefeller. Der var det feltarbeidere fra Leger uten grenser som fortalte om arbeidet de gjør.

– Det var spiren. Jeg følte et sterkt behov for å gjøre noe. Det var da jeg kom på at vi kan gjøre en forskjell med musikk, sier Iver Bogen, som håper at også andre kan ta et initiativ der de er.

Elevene roser Toneheim for å ha lagt forholdene til rette. Det er skolen som har ordnet avtale med Vang kirke, og skolen har også sagt ja til å betale Tonoavgiften for kvelden. Dermed er det minimalt av billettinntektene som går bort.

Toneheim folkehøgskole har elever fra hele landet, og i år er det faktisk også elever fra USA, Irland, Tyskland og Sverige.

– Det er klart, vi klarer ikke fylle kirka bare med egne venner, og det er de færreste som har familie her. Derfor håper vi at mange i Hamar synes at denne saken er så viktig at de vil stille opp, sier Ragnhild Moan.

Audun Jørstad Lillekjendlie understreker at dette ikke er en «flinkiskonsert».

– Dette skal være en konsert med gjenkjennbar musikk, en konsert som viser at vi står sammen om noe vi synes er viktig, sier han.

– Og musikken har en rød tråd, mennesker i nød, understreker Mikael Aksnes-Pehrson.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.