Blant et hav av brudekjoler, selskapskjoler, pentøy og dresser på 512 kvadratmeter gulvflate inviterte Gjermund Skjæråsen (72) og Inger-Lill (Lillen) Gaarder Skjæråsen (68) til bursdagsfeiring. Dette er trolig den brudebutikken i Norge med best utvalg. Det har kunder fra Lofoten, Molde, Oslo, Eidsvoll og Fredrikstad for lengst fått med seg. Til enhver tid er det 500 brudekjoler i alle størrelser på lager. Og butikken ligger midt i gågata i Hamar.

– Det kommer stadig folk fra området innom her som forteller at de ikke vet om oss, sier Inger-Lill.

GAMMEL DRØM

Gjermund og Inger-Lill jobbet i Bergen før de kom til Hamar for 10 år siden. I Bergen hadde de blant annet drevet med sosialt arbeid, og Inger-Lill hadde hjulpet mange jenter med å gjøre i stand til bryllup. Og da de slo seg ned i Hamar etablerte de Brudehuset i andre etasje i det som nå er Uno Café. Men da lokalene etter Hansen& Dysvik ble ledig, slo de til. Plutselig hadde gulvflata økt fra 220 kvadratmeter til 512. Det var en kjempejobb å gjøre lokalene klare, og mye av jobben har Gjermund gjort selv.

– Dobbelt så stort plass og dobbelt så mange kjoler, sier Inger-Lill og Gjermund.

I forretningen er det nå en egen, litt avskjermet del der vordende bruder kan få prøve kjoler med tilbehør i alle varianter i ro og fred.

Brudehuset har egne skreddere som tilpasser kjolene.

– Men det som veldig mange ikke har fått med seg er at vi også har langt flere selskapskjoler og penkjoler enn tidligere. Folk som kommer innom oss er overrasket over det, sier Inger-Lill.

DØPTE OM

De forsøkte å døpe om butikken til Sidera for å markere at de også forhandlet annet enn brudeutstyr, men nå har de innsett at de likevel blir kalt Brudehuset.

– Vi har med årene lært oss at vi må være aktive på sosiale medier, og på den måten når vi nå ut over hele landet. Det er fantastisk å kunne være med og feire kjærligheten hver eneste dag, sier de to som til tross for alderen ikke skal pensjonere seg med det aller første.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00