Medlem Hans Ruud i hovedkomiteen for NM i sprintorientering opplyser at Stortorget ikke var leid ut da de søkte.

– Vi er glad for at kommunen har sett verdien i arrangementet og sluppet oss inn, sier Ruud.

Med Stortorget som base blir det orienteringsløp rundt i Hamar by både på junior- og seniornivå. Norges beste orienteringsløpere kommer til Hamar denne helgen neste år. Målgang blir midt på torget i aksen mellom Domkirka og basarbygningen.

– Vi skal bygge en kjempeflott arena, hvor det blir servering og rikelig med plass til publikum, opplyser Ruud.

– Men ølservering blir det ikke?

– Nei, dette er et rent alkoholfritt arrangement, men kaffe skal vi ha.

Arrangementet omfattes av kvalifisering, finaler og stafetter. Sprintorientering er en idrett med fart og spenning, og preges av korte løyper med vinnertider på 12–14 minutter. By-sprint er svært publikumsvennlig.

– Det har blitt veldig populært, hvor publikum kan følge løperne. 230 av eliteløperne i landet kommer til Hamar den helgen, og det kommer sikkert også mange andre fra den store «O-familien» for å være publikum, sier Ruud.

De som skal delta i løpet, har nå «innreiseforbud» til Hamar, slik at de ikke skal gjøre seg kjent i gatene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.