En liten, gullfarget Nissan skrenser forbi på veg fra Maths Pedersens gate i retning Nic Hellands gate. Normalt ville dette vært helt lovlig og dagligdags, men ikke denne tirsdagen.

I forbindelse med stengningen av Ringgata har nemlig trafikken økt merkbart i boliggatene på Mæhlumsløkka. Som en konsekvens satte utbyggerne Hias og Hamar kommune før helga opp forbudsskilt ved alle innkjøringene til boligområdet.

Det er bare ett lite problem: De rundt 12 skiltene som er satt opp betyr «forbudt for alle kjøretøy som drives av motor». Dette betyr i teorien at man risikerer 5.350 kroner i bot dersom man kjører inn på Mæhlumsløkka – også hvis man selv bor i området.

Måtte bryte loven

Jan-Ivar Mellingen i Vislies gate er en av beboerne som har reagert på den noe merkelige skiltingen. En lattermild Mellingen innrømmer at han selv måtte gjøre seg til lovbryter for å komme seg hjem til middag. I en humoristisk e-post til HA skriver han følgende:

– Jeg kunne i grunnen tenkt meg å ta med bilen hjem, men så vidt jeg har hørt koster det 5350 kroner å bryte forbudet. Kan jeg parkere i en annen gate og ta bussen? I den gata jeg bor har vi ikke sett noen buss på ti år. Taxi har heller ikke lov til å kjøre der. Ikke søppelbilen heller, for den saks skyld. Og nå som søppeltømminga har begynt å virke igjen... Hvordan har de som har tenkt ut dette tenkt at vi skal komme oss hjem med bilen? spør han.

Feil i leveransen

Svaret finner vi hos Morten Haug i Hamar kommune. Han forteller at det skjedde en feil i forbindelse med bestilling av nye skilter. De nye forbudsskiltene ble derfor levert uten det høyst nødvendige underskiltet med «gjennomkjøring forbudt». Haug lover at disse skiltene vil være på plass i løpet av svært kort tid.

– Dette skyldes en misforståelse mellom entreprenør og leverandør. Jeg har vært i kontakt med Hias og fått bekreftet at skiltene skal settes opp i løpet av dagen, sier han til HA tirsdag formiddag.

Dermed ser det ut til at beboerne på Mæhlumsløkka snart kan kjøre helt hjem – uten å måtte frykte en diger bot.

Haug sier det blir politiets oppgave å håndheve forbudet mot gjennomkjøring i boliggatene.

– Hias har vært i dialog med politiet og anmodet at det blir gjennomført kontroller, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.