I 2009 ble Haiti rammet av jordskjelv. Åse Midtveit fra Hamar var i Port au Prince i samband med et frisørprosjekt for kvinner da deler av byen raste sammen. I begynnelsen av oktober i år feide orkanen Matthew innover øya og raserte store deler av hus og avlinger – og regnet har fortsatt å strømme ned.

– Jeg tror ikke folk har skjønt hvilken krise det er der. Alle matreservene er borte, veldig mange har ikke tak over hodet, sier Åse Midtveit, som fremdeles er veldig engasjert i dette landet.

Hennes bidrag er rettet inn mot Prosjekt Haiti som er grunnlagt og ledes av haitiske Edwin Ceide og hans norske kone Ingvild Konradsen Ceide. De har etablert sitt hjelpearbeid sør på øya i byen St. Louis du Sud. Kort tid etter at orkanen rammet, fikk de organisert hjelpearbeid direkte ut til folket. Lions Norge ga støtte slik at det kunne legges tak på 300 hus, en tysk hjelpeorganisasjon sørger nå for vannpumper som gir rent vann til 20.000 mennesker. Gjennom Prosjekt Haiti sørges det for undervisning av barn, utdeling av matrasjoner til barn og såprosjekter for å kunne dyrke land igjen – bare for å nevne noe.

Det er broren til Ingvild, Sveinung Konradsen fra Finnsnes i Troms, som har tatt de 20 bildene av barn både i alvor og lek som nå utgjør salgsutstillingen på Larsen. Selv har han vært på Haiti en rekke ganger.

– Med denne utstillingen ville vi vise fra Haiti også kan være, og den har vært planlagt siden i fjor – altså lenge før Haiti ble rammet på nytt. Men da orkanen kom ble den bare enda mer aktuell, sier Åse Midtveit.

Utstillingen, som har fått tittelen Timoun (småfolk) åpnes i kveld.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.