Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har varslet at de vurderer å trekke tilbake 615.000 kroner fra Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep (SMISO) Hamar fordi pengene er brukt i strid med tildelingsbrevet. SMISO Hamar har løst en tidligere ansatt fra sitt ansettelsesforhold og brukt advokat i den forbindelse.

Styret i SMISO Hamar varslet ikke BUFDIR om saken før i oktober, ennå sluttavtalen ble inngått i juni i år. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud var negativ til å yte 180.000 kroner i ekstra støtte for å hjelpe SMISO Hamar over kneika, men hans anbefaling ble satt til side.

Flertallskonstellasjonen (BBL, H, MDG, Sp og V) var i utgangspunktet negativ til å yte ekstra støtte nå, men ville be rådmannen om å kontakte de øvrige støttekommunene og BUFDIR med sikte på å sikre forsvarlig og bærekraftig drift av SMISO Hamar. Det ble mye snakk i formannskapet om hyppige lederskifter og mye intern uro ved støttesenteret.

Både Arbeiderpartiet og Pensjonistpartiet gikk inn for å yte ekstrastøtten nå. Gjennom den politiske diskusjonen kom ordfører Einar Busterud (BBL) med en omforent forslag som innebærer at støtten på 180.000 kroner ytes nå, men det forutsetter at øvrige kommuner gir støtten de er bedt om, og at BUFDIR ikke trekker tilbake tidligere utbetalt statsstøtte. Kompromissforslaget fra Busterud fikk enstemmig tilslutning. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.