Denne uka inviterte hun Hamar-politikerne til Barnas Stasjon, for å informere dem om virksomheten, for å spandere en laksemiddag – og selvsagt for å be om mer penger. Ti politikere kom, med ordfører Einar Busterud (BBL) i spissen.

– Dere mottar årlig 250.000, Hva er grunnen til at dere nå ber om 900.000? Spurte ordføreren.

– Vi driver med underskudd hvert år, vi er underfinansierte, sa distriktsdirektør i Blå Kors Magnar Lie.

Virksomhetsleder Kjærsti Bakke la til at Barnas Stasjon også ønsker et mer systematisk samarbeid med kommunen, at kommunen kan få mer fra «stasjonen» enn i dag – og at hun og staben hennes ønsker å avlaste kommunen i større grad enn i dag.

får mer i andre byer

Blå Kors Barnas Stasjon er et sted for alle barn (0-8 år) og foreldre som har utfordringer (rus/psykiatri) som kan skade barna.

Barnas Stasjon ble etablert etter TV-aksjonen i 2008. I tillegg til at Blå Kors har etablert dette tilbudet i Hamar, finnes Barnas Stasjon både i Drammen, Trondheim, Kristiansand, Fredrikstad og Oslo.

Distriktsdirektør i Blå Kors Magnar Lie forteller til Hamar Arbeiderblad om større kommunale tilskudd i de andre byene:

– I Trondheim mottar Barnas Stasjon tre millioner, i Fredrikstad 1,5 millioner, i Kristiansand nær millionen og i Drammen 600.000 kroner.

– Synes du bidraget fra Hamar kommune på 250.000 er spinkelt?

– Vi vil jo gjerne ha et større beløp for å hjelpe flere.

HJELPER 30 FAMILIER

Barnas Stasjon Hamar hjalp så mange som 75 familier i 2011, skrev HA den gangen. Virksomhetsleder Kjærsti Bakke fortalte under politikerbesøket at hun og staben i dag har redusert antall familier for å gjøre en god nok jobb for den enkelte familie, og at Barnas Stasjon Hamar i dag hjelper cirka 30 familier.

Hun benyttet anledningen til å fortelle politikerne om arbeidet som gjøres, både inne på stasjonen og med aktiviteter utendørs.

Ordføreren avviste ikke ønsket om mer penger der og da, han sa at alt handler om hva man får ut av pengene – men minnet om at budsjettet i kommunen for tiden skjæres kraftig ned.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.