Etter at plakaten om opphørssalg ble satt ut og ryktene begynte å svirre, har mange vært innom og beklaget at forretningen skal legges ned.

– Vi har holdt på lenge og har diskutert om vi skulle gi oss siden i høst. Nå har vi bestemt oss, sier Berit Kirkeby Larsen som har drevet Barnemagasinet sammen med Guri Sormbroen.

Nyoppussa lokaler i 2015

Barnemagasinet startet i lokalene til Hervold, siden flyttet de til Kvartal 48 der de har holdt til i mange år. I 2015 flyttet de inn i nyoppussa hjørnelokaler etter G-Sport i gågata. Nå er opphørssalget i gang og de regner med at forretningen vil være nedlagt i løpet av tre måneders tid.

– Klart det er vemodig, men det er ingen dramatikk. Det er ingen konkurs, men rett og slett styrt avvikling, sier Berit Kirkeby Larsen, som understreker at hun ikke har gitt opp troen på sentrum.

– Da vi flytta ut i gågata, fikk vi vist fram varene våre på en helt annen måte, men omsetningen har stort sett vært som før. Vi ser helt klart at det er et annet handlemønster enn tidligere. Mange handler varene sine på nett, sier Larsen.

På andre sida av gågata, inne i Kvartal 48, er Ingrid Røsbak i full gang med å pakke ned hele Innerst Inne i pappkartonger. Men hun understreker at forretningen ikke skal legges ned. Hun forhandler i disse dager om nye lokaler på gateplan.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.