Fredag skrev HA at Hamar kommune ikke kunne rådgi badere om hvorvidt vannet i Mjøsa er rent, tross i at badesesongen er i gang for fullt.

LES OGSÅ: Uviss kvalitet på badevannet

Målingene ble gjort fredag, og resultatene lå klare mandag. De viser at kvaliteten på badevannet er god. Skalaen går fra «god» til «mindre god» og «ikke akseptabel».

Kommunen skriver på sine nettsider at det fortsatt er «noe drivved i vannet, men altså ingen bakterier».  

Målingene, som kontrollerte for forekomst av bakterier av typen E.coli og intestinale enterokokker, ble gjort ved ti badeplasser mellom Tjuvholmen og vannverket, inkludert ved Koigen, Ridehusstranda, Domkirkeodden, Rosenlundvika, og Kafé Torp.

Dette er første runde med målinger for året, og kommunen planlegger å gjøre tilsvarende tester av badevannskvaliteten senere i sommer. 

LES OGSÅ: Vannkvaliteten i Mjøsa er god

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.