Han er én av tre finalister i den landsomfattende konkurransen som utleieselskapet Cramo har satt i gang. De ønsker å hedre den innsatsen som vaktmestere gjør hver dag for å sikre god drift på skolene – men samtidig bidra til å øve trivselen både for elever og lærere.

I første runde har skoler, foreldre og elever blitt oppfordra til å fremme sin kandidat. Ut fra det har en jury kommet fram til tre finalister, og én av dem er Bård. Og her skal det mer til enn bare å være en flink vaktmester.

– Jeg prøver å være et medmenneske, både for elever og for de voksne, sier trønderen, som nå har vært på Storhamar skole i 16 år. Han synes noe av det viktigste er å være sosial, imøtekommende og kreativ. Og det trengs på en skole som feiret sitt 100 års jubileum i 2014.I Trøndelag jobbet han som snekker i mange år, men han har også mange års bakgrunn fra en dyrepark der han var altmuligmann. Og det var med denne bakgrunnen han ble lokket ned til Hedmarken, på oppbyggingen av Amadeusparken i 1998. Her skulle han være i to år.

– Men så dukka det opp ei dame da, vet du, og jeg ble værende. Jeg var kjempeheldig som fikk jobben her på Storhamar. Her har jeg stortrivdes fra første dag, sier Bård Selnes.

Assisterende rektor på Storhamar Leena Krognes er ikke i tvil om hvorfor Selnes er nominert.– En alle tiders vaktmester, både raus og sosial. Han tenker på at alle skal ha en bra hverdag, og jobber etter det, sier hun.

Selnes har i flere år hatt med seg asylsøkere i jobben og sørget for at de både har fått språktrening og jobbtrening.

– Veldig givende, sier han.

Vinneren av «Norges beste vaktmester» avgjøres i en avstemming på nett som er åpen til 27. november. Vinneren offentliggjøres 5. desember.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00