Spørsmålet om Hamar kan risikere å få flere båndlagte traseer til framtidig dobbeltspor, ble reist av Grete Solli (Ap) i det siste formannskapsmøtet.

Jernbaneverket holder på de to vestre traseene, mens kommunestyret onsdag vil vedta den østre. Risikerer byen da å få lammet sin byutvikling med store arealer båndlagt?

Arealplanlegger Tone Wabakken opplyser til HA at båndleggingen først inntrer når kommunedelplanen for dobbeltspor gjennom Hamar blir rettskraftig. Det vil si når kommunaldepartementet har fattet sitt vedtak. Når det kan bli, er uvisst.

I realiteten fører situasjonen til usikkerhet blant huseiere og eiendomsutviklere. Planavdelingen har dialog med tiltakshavere som ønsker å sette i gang planarbeid i en av de aktuelle traseene, og informerer om at forutsetningene om framtidig bruk av eiendommen kan bli endret slik at de ikke legger ned mye arbeid forgjeves.

I formannskapet kom det også opp hvor lenge Stangebrua kan bli stengt ved en øst-løsning. Jernbaneverket har svart Hamar kommune at den vil bli stengt i litt over ett år, forutsatt at de får dispensasjon fra vernebestemmelsene i Åkersvika og kan jobbe også når fuglene hekker.

Anleggsperioden for vest med kulvert vil bli cirka 4 år i Hamar, hvorav 1,5 år intensivt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.