I fjor arrangerte Lorentzen et lignende arrangement, men da ble det holdt i losjehuset Ajertun. I år har arrangørene valgt å flytte hele opplegget ned til Frelsesarmeens lokaler i bykjernen. Mandag 11. og onsdag 13. desember blir det julemiddag med servering av mat og drikke, i tillegg til at nissen kanskje kommer innom med gaver …

I fjor ble deltakertallet rundt 20 personer. I år ser det ut til å kunne bli mange flere. Så langt har 80 personer meldt sin interesse.

Lorentzen forteller mer om bakgrunnen for middagene:

– Dette er et stort spleiselag med mange involverte. Vi ønsker å ordne mat, drikke, gaver, musikk, rydding, servering og oppvask i stedet for å bare gi penger. Vi ønske å skape noe ved at vi som har det greit i hverdagen får opp øynene for alle dem som ikke har det like greit, sier han.

Lorentzen tror det er lurt å flytte årets middager til Frelsesarmeen.

– I år blir terskelen lavere for å delta. For mange av de faste brukerne vil det nok føles tryggere å møte opp i kjente lokaler, sier han.

Mange frivillige deltar, deriblant Fredrik Aarnes, også kjent som «Fred the Chef». Kokken skal sørge for at ingen går sultne hjem.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.