• NATUR: Ett at de mer naturalistiske bildene på utstillingen.

17 malerier, de fleste ganske store, er det blitt plass til på utstillingen som skal stå oppe ut juli. Alle bildene, bortsett fra to, er nonfigurative. Her er det mye lek med farger i spennende kombinasjoner, men også rolige bilder i gråtoner.

Krøniken skrev om Anne Karine Brandanger i 2016 da hun stilte ut bilder i Søstrene Engers galleri i Hamar. Den gang hadde hun bare malt i to år. I løpet av de to siste årene har hun malt mye, hun har også stilt ut bildene sine på en kafé i Sarpsborg og på Smia Galleri og Restaurant på Vålerenga. Hun deltok dessuten på en juryert utstilling i Hamar kulturhus.

Og det synes på bildene at hun har vært aktiv.

– Jeg føler meg nok litt sikrere nå, tør å si at: Jo, slik vil jeg ha det, sier Anne Karine Brandanger.

Hun sverger til akrylmaling, gjerne kombinert med sand for å få variasjon i strukturen. Og når hun maler er det slett ikke med staffeli:

– Jeg bretter ut plastduk på gulvet i annen etasje, står på knærne og blander maling rett på lerretet. Jeg bruker gjerne nal for å få malingen utover og få de røffe linjene, sier Brandanger, som har tatt ferie fra malingen nå i sommer.

Utstillingen er åpen alle hverdager i åpningstidene til Kreftforeningen, samt lørdager. Hun holder også åpent søndag siden det er loppemarked i Strandgata.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00