– Vi har ryddet og pusset opp i en måned. Det så ikke ut her da vi begynte...

En opplagt Espen Kristiansen ønsker velkommen til den aller første åpningsdagen for Pizzabakeren i Vognvegen.

Kristiansen er styreleder i Takeaway Brumunddal AS, som i tillegg til den nye filialen på Ajer har drevet Pizzabakeren i Brumunddal siden 2011 og i Stangevegen i Hamar siden våren 2015. Kristiansen er ikke redd for å utkonkurrere seg selv når han nå utvider kjedens tilstedeværelse i Hamar.

– Driften går bra. Absolutt! Hvis ikke hadde jeg ikke turt å starte opp her også, smiler han.

Frykter ikke konkurransen

Til sammen har selskapet rundt 23 ansatte, hvorav sju til åtte vil veksle på å stå bak disken på den nye Ajer-filialen. Lene Eliassen fra Ottestad fikk æren av å betjene de aller første kundene denne tirsdagen.

– På dagtid kommer jeg foreløpig til å være alene her i starten, også ser vi an lunsjtrafikken. Blir det mange kunder, så utvider vi med én til, sier hun.

Styreleder Kristiansen sier han ikke frykter konkurranse fra de andre store pizzaaktørene i byen.

– Konkurranse er bare fint. Vi har et litt annet konsept siden vi er mer et gatekjøkken, og ikke en restaurant. Vi skal sette inn to barbord slik at folk kan sitte her og vente og spise, sier han.

Vil øke omsetningen

I fjor hadde Takeaway-selskapet en omsetning på 7,9 millioner kroner. Med en ny filial på Ajer regner Kristiansen med at omsetningen vil øke til 10 millioner i år. Neste år skal tallet helst opp mot 12–13 millioner.

– På sikt kan vi ligge på 15, sier han ambisiøst.

I løpet av den første timen hadde Pizzabakeren besøk av fire kunder. Dagens femte ble Jarle Hagen fra Disen.

– Jeg kjørte tilfeldigvis forbi, så da måtte jeg stoppe for å kjøpe lunsj. Vanligvis handler jeg på den som ligger i Stangevegen, sier han – og viser at han vet akkurat hva han skal ha fra menyen.

Noen hundre pizzaer i uka

Kristiansen tør ikke anslå noe tall på hvor mange pizzaer de regner med å selge på Ajer i tiden framover, men nevner at filialen i Stangevegen ligger på rundt 500–600 pizzaer i uka. I Brumunddal er omsetningen enda høyere.

– Her på Ajer blir det nok litt lavere produksjon. Lokalene på 50-60 kvadratmeter er tross alt mye mindre, avslutter han.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.