– Joda, jeg tror på Hamar sentrum. Hamar har da også et veldig flott sentrum.

Det sier Kristin Lima-Pettersson (45) fra Stange til HA.

1. mars åpner hun Chiba – en butikk med klær for damer – i lokalene som er best kjent fra optiker Kr. Mohn.

Den siste leietakeren, klesbutikken 55th Avenue, gikk konkurs i sommer etter et drøyt år i lokalene på hjørnet av Strandgata og Seminargata.

– Du er ikke skremt av at flere gir seg i Hamar sentrum?

– Nei. Det er veldig trist at en del har vanskelig med å få det til i sentrum. Her burde det jo ha vært et yrende liv. Noe av grunnlaget for at jeg tør å starte opp er en god avtale med Utstillingsplassen Eiendom som leier ut lokalene, sier Lima-Pettersen.

Hun vil ikke gå inn på hva som gjør avtalen så bra for hennes del, men sier det slik:

– De viser at utleier ønsker butikker i sentrum. For at det skal lykkes må utleierne være positive og forståelsesfulle. Det er Utstillingsplassen, og det har mye å si for å lage liv i sentrum.

Butikken hennes blir på om lag 150 kvadratmeter – omtrent identisk med den hun har i Stange.

Hun ble Chiba-eier da hun kjøpte den godt innarbeide butikken til Chiba-gründeren i Løten i 2012. I forfjor startet hun en Chiba på Lillehammer.

– En butikk som dette, med et vidt spekter av dameklær uten at en kjede bestemmer, tror jeg det er marked for også i Hamar sentrum, sier hun.

– Bare en fordel med flere damebutikker i nabolaget?

– Ja, det mener jeg. Butikker som Chiba, Design B og Safari danner en fin klynge som gjør dette området attraktivt for damer vil kjøpe klær, sier hun.

Anne Berit Rognlien (51) fra Brumunddal er ansatt som butikksjef:

- De siste 21 årene har jeg jobbet med bank og forsikring hos Santander. Nå gleder jeg meg til å drive Chiba-butikken i Hamar, sier hun og legger til:

- Jeg vil bruke min erfaring som fagkonsulent til å skape gode kunderelasjoner. Vi skal utmerke oss med god service!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.