Allerede i 1995 ble Hamar flyplass lagt inn som byggeområde i kommuneplanen.

Dette ble senere stadfestet i SMAT-planen tidlig på 2000-tallet, og senere kommuneplaner. Onsdag skal formannskapet legge den nye kommuneplanen med arealdel ut til offentlig høring.

– Den nye kommuneplanen viderefører flyplassen som byggeområde, men det som har kommet inn som et nytt punkt, er at det skal gjøres en konsekvensutredning av nedleggelse av flyplassen i forbindelse med regulering, sier Gudbjørgsrud.

– Luftsportsmiljøet mener flyplassen kan bli et næringsområde for luftfart. Hva tenker du om det?

– Det er et viktig innspill. Et slikt næringsområde kan fort bli permanent, og vi fremmer forslag om en helhetlig løsning for boliger og andre funksjoner i området Stavsberg/Klukhagan, sier rådmannen.

I forslaget går rådmannen inn for å slippe opp for utbygging på Vold gård i Hamar, uavhengig av utbygging på Lund (i Ringsaker), og starte planlegging på flyplassen.

I kommuneplanen for øvrig blir det nok stor politisk diskusjon om Vien gård skal tas inn som byggeområde for større handelskonsepter med regional funksjon, boligbebyggelse og for eksempel ny brannstasjon og ny legevakt/helsehus.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.