• KREVER SVAR: Anette Trettebergstuen (Ap). FOTO: Eli J. Haugen

HA har denne uken skrevet om Statsbygg som vil selge ærverdige Åker gård på Ridabu for 19,7 millioner kroner.

Ordfører Einar Busterud (BBL) beskrev salget som en kulturpolitisk skandale – «nesten som å selge Stiklestad».

SVs Karin Andersen mener Hamar kommune burde få tilbud om å overta Åker gård for én krone.

Også Aps Anette Trettebergstuen er kritisk til at Åker kan havne i private hender. Onsdag 9. november vil hun ta opp saken på Stortinget.

Her er spørsmålet hun vil stille kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H):

«Det viser seg at Åker gård sannsynligvis er langt viktigere historisk enn antatt. Utgravningene som skjer i forbindelse med E6 nå bekrefter dette. Ordfører i Hamar, Einar Busterud, har på vegne av Hamar kommune gått ut og sagt at kommunen kan tenke seg å kjøpe gården for en symbolsk sum, av hensyn til kulturarven. Er dette en løsning statsråden kan være interessert i?»

Trettebergstuen er spent på svaret hun får, og håper det er mulig å finne en annen løsning enn å selge gården til private og eksterne aktører.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.