• MARATONRETTSSAK: Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen og forsvarer Jens-Henrik Lien. FOTO: TROND SVENDSEN
  • JENTER: Inger Johanne Reiestad Hansen er en av tre bistandsadvokater.

Når rettssaken starter i Hedmarken tingrett 18. april så er det en helt unik og spesiell sak i norsk sammenheng.

41 jenter er ofre og en gutt i slutten av tenårene fra Hamar er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep. Noen fysiske, men de fleste begått via nettet.

Datamengden politiet har gjennomgått er helt voldsom. Og mengden ulovlige bilder og filmer gutten er tiltalt for likeså.

OVERGREP MOT BARN

I tiltalen er bildematerialet oppsummert til å være 25.968 bilder som viser seksuelle overgrep mot barn eller barn i seksuelle posisjoner.

Samle spilletid på videoene med samme type materiale er 1.468 timer og 30 minutter.

Noe av dette materialet er ting gutten skal ha lastet ned på nettet, noe er bilder og videoer av de jentene som har sendt ham materiale.

Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen opplyser til HA at politiet ikke har et konkret tall på hvor mye av materialet som kommer fra de 41 jentene.

– Men det er betydelige mengder av begge deler, både filmer og bilder, opplyser Nytrøen.

Politiet mener gutten har lagret ting som er blitt sendt til ham via for eksempel Skype og Snapchat.

film av voldtekt

Gutten er tiltalt for voldtekt og skal etter tiltalen ha truet jenta – som bare var 12 år gammel – til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, ta bilder og filme det, og sende til ham. Han skal ha truet henne med at han ville videresende nakenbilder han tidligere hadde fått dersom hun ikke gjorde som han sa.

Dette er en av de alvorligste postene i tiltalen.

UAVKLART OM SKYLD

Tiltalen er på hele 13 sider og er svært omfattende.

– Hva svarer gutten om skyld på de ulike postene?

– Vi er i gang med å gå gjennom det, men er ikke i mål. Vi håper å være det i løpet av en uke eller to, svarer guttens forsvarer Jens-Henrik Lien.

Rettssaken starter i Hedmarken tingrett 18. april, og er beregnet å vare til månedsskiftet mai/juni.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.