• AKSJON: Ruben Kristiansen i Bedriftsidretten håper på god opplsutning om Sykle til jobben-aksjonen.
    FOTO: Trude Ånnevik

Torsdag morgen gikk startskuddet for «Sykle til jobben»-aksjonen. Alle som passerte på gang- og sykkelstien i Stangevegen fikk en knekkebrødhilsen med på turen av Ruben Kristiansen fra Bedriftsidretten i Hedmark og Oppland, Arne Willy Hortmann fra Sykkelbyen Hamar og ordfører Einar Busterud.

Sykler til døra

Helmik Slora Kristiansen fra Ottestad har vært på to hjul en måned allerede. Først sykler han med barn i sykkelvogn til Barnas Rett barnehage, hekter av vogna der og sykler så til jobben i Hamar.

– Kjempefint. Da kan jeg sykle helt til døra, sier han.

Det er bedriftsidretten som står bak «Sykle til jobben», og kampanjen varer til 17. juni.

Alle som bor eller jobber i Hamar deltar gratis.

– Her kan du registrere all aktivitet, også den aktiviteten du er med på etter jobben. Gåturer, fotballtrening, turen på treningssenteret, all aktivitet på 30 minutter eller mer kan bli med, sier Ruben Kristiansen.

Hver aktivitet gir ett poeng og du kan sanke inntil tre poeng hver dag. Alle deltar i konkurransen om fine premier. Nytt av året er «Sykle til jobben»-appen der du lett kan registrere aktivitet.

Går fra Vikingskipet

Mange er ikke klar over at også gåturer gir poeng. Nina Skjefstad fra Elverum har funnet en fin løsning: Hun bor i Elverum, parkerer bilen gratis ved Vikingskipet og går inn til jobb i sentrum. – Jeg synes det var tungvint å lete etter parkeringsplass, og nå får jeg en frisk tur, sier hun til Krøniken.

Arne Willy Hortmann i Hamar kommune røper at de er i startfasen med å se på løsninger der en kan parkere i utkanten av byen og bruke sykkel inn til sentrum. Da er parkeringsplassen ved Vikingskipet ett at flere aktuelle områder.

Hamar kommune og bedriftsidretten håper på 1.000 deltakere i Hamar i år. – Tidligere har vi sett at bedrifter konkurrerer med hverandre om å få med flest mulig deltakere. Og innad i bedrifter er det gjerne konkurranse avdelingene imellom. Vi håper det blir tatt slike initiativ i år også, sier Ruben Kristiansen i Bedriftsidretten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.