Fabeldyrene fra Lovisenberg og fra nesten alle de andre barnehagene i Hamar, Stange og Løten blir godt synlige når Stoppested Verden åpner for publikum i helga. Allerede fredag er det åpent for inviterte barnehager.

Eira Gillund Nordbø (5), Karen Østerås Nikolaisen (5) og Sara Torve (6) vil ned og se på alle fabeldyrene, og er litt spent på om de finner dyret de har samarbeidet om blant de til sammen 101 fabeldyrene i parken.

– Vi har fått lov å bestemme farger sjøl og vi syntes det var veldig fint med glitter på, sier Eira Gillund Nordbø.

Lovisenberg barnehage har dette året hatt grupper med barn på samme alder. Maling av fabeldyr har vært en fin aktivitet i disse gruppene.

Maling av fabeldyr (Alebrije) har vært årets kunstprosjekt på Stoppested Verden. Tidligere har barnehagene jobbet med kunstprosjekt ut fra en beskrivelse. I år, som en del av 10 årsjubileet, har Stoppested Verden stanset ut fabeldyr på forhånd og overlatt til barnehagene å dekorere dem. Slike fabeldyr danner bakteppet i Disneyfilmen Coco, der gutten Miguel møter fabeldyret «Pepita».

– Vi har fått inn veldig mange ulike fabeldyr. Her har ungene vist fantastisk kreativitet, sier Mocci Ryen, som nå er travelt opptatt med å få alt på plass.

Hun berømmer de ansatte i barnehagene for hvordan de håndterer slike oppgaver.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.