• SENTRUMSLEDER: Anne ?Dobloug

I oktober startet hun barnetøysbutikken «Barna på landet» i hjørnelokalet i Hamar Media-gården i gågata. Inntil da hadde butikken bare eksistert som nettbutikk. Og som navnet gir en indikasjon på, butikken popper opp og har ganske kort levetid – iallfall som butikk.

– Jeg har bare leid lokalene ut året, og jeg setter nok stopp da. Jeg ville teste ut butikken og samtidig gjøre nettbutikken min mer kjent. Men med små barn er det ikke enkelt å skulle jobbe lange dager, seks dager i uka, sier Monica Stensby.

Hun tror at folk som vil prøve seg med egne butikker i sentrum vil kvie seg for å gå inn på fem – eller ti års leie. Derimot tror hun stadig flere ser muligheten for å kombinere fysisk butikk med netthandel, men da med kortere leietid.

Og nettbutikken vil hun fortsette med. De første dagene var det veldig godt besøk i butikken, og mange ga uttrykk for at de savnet en ren barnetøysbutikk i sentrum, og spesielt en barnetøybutikk som ikke var tilknyttet en kjede.

Anne Dobloug, leder for Hamar Sentrum håper at enda flere vil forsøke seg med pop up-butikker. Hun håper også at gårdeiere vil tilby lokaler for kortere perioder. Akkurat nå har Hamar Sentrum selv en utstilling i butikklokaler i Strandgata. Også disse lokalene er leid for en kort periode.

– Men når det er aktivitet i et lokale, får gårdeierne vist fram lokaler som ellers står tomme, sier Anne Dobloug.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00