– Reelt sett mener jeg den forrige og den nye nasjonale transportplanen er den samme på dette punktet, sier Fangberget.

Han mener de ikke reelt har lidt noe politisk nederlag.

– Nei, jeg mener ikke det. Det som er viktig nå, er å få avklart trasé gjennom Hamar og få inn Brumunddal i 2026 i ny Nasjonal transportplan, sier Fangberget.

Han sa i formannskapet onsdag at han har rimelig grunn til å anta at det kommer en traséavklaring før sommeren.

Statssekretær Bjørnar Laabak sa til HA 2. mars at han anslo en saksbehandlingstid på fire til seks måneder fra den datoen. I så måte innebærer det alt fra juli til september. Det er tre departementer som skal uttale seg, og det foreligger innsigelser fra tre statlige instanser; Fylkesmannen, Riksantikvaren og Bane Nor.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.