Lørdag arrangerer Hamar O-klubb Finn Fram-dagen i samarbeid med Hamar og Hedemarken turistforening. Sverre Lutnæs i Hamar O-klubb håper på fint vær og masse barn som vil bli med på aktiviteter.

– Her legger vi opp til at barna på en leken måte kan lære seg å bruke kart og kompass. Om en ikke ønsker å drive med orientering, så er det iallfall veldig nyttig å kunne bruke kart og kompass senere, sier Lutnæs.

Finn Fram-dagen arrangeres i Ankerskogen og frammøtet er på grusplassen foran Greveløkka skole. Her kan barna få prøve seg på råtass-sløyfer som er småløyper tilpasset barn. På Finn Fram-dagen er det også EKT-løyper, sprintløyper der alle postene er synlige, men der det er om å gjøre å løpe og stemple fortest mulig.

– I denne løypa er det ofte interne konkurranser i familien om hvem som løper fortest, forteller Sverre Lutnæs.

Det er også o-labyrinter og flere løyper med flere vanskelighetsgrader.

Hamar og Hedemarken turistforening stiller med stylter, frisbee og andre leker. Britt Solvår Morken, Sofie Johansson og Emilie Westli Andersen er aktivitetsledere.

Hvis du skulle ha lyst til å prøve mer orientering, kan du prøve deg på Pinsesprinten på Domkirkeodden 19. mai.

Hamar O-klubb og Vang O-lag samarbeider for øvrig på treningskveldene sine. Vang-O-lag har sin Finn Fram-dag 10. mai.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.