For det var Mette-Guns kofte, full i symbolikk med skispor i Åsa, jernbanespor, stjernehimmel og buer, som ble kåret til Hamarkofta i konkurransen i 2018.

Mandag kunne Nordheim overlevere en stor bunke med mønstre på Hamarkofta til Husfliden på CC. Koftepakkene blir i salg både her og på Tre Nøster i sentrum.

Les også: Mette-Gun vant med sin Hamar-kofte

Les også: Enorm interesse for Hamar-kofte

Flere farger

I første omgang er det bare mønsteret på damekofta som er klart.

– Så langt har jeg strikket sju kofter for å sjekke at mønsteret blir riktig, sier Mette-Gun Nordheim.

I neste omgang blir det laget mønstre til kofter for barn i alderen 7-, 9- og 11 år. Sjuårskofta har hun strikket til barnebarnet sitt, og han ga klar beskjed om at den ikke skulle være i grått og hvitt, men i blått og grønt. Slik ble det. Hun har også strikket ei barnekofte i rødt og oransje.

– Her er det helt opp til de som vil strikke hvilke farger de vil ha, sier Mette-Gun, som nå er veldig spent på om kofta slår an.

Når mønstrene til barnekoftene er klare, kommer det også mønstre på herrekofter.

Ventet lenge

Heidi Stuvik, daglig leder for Husfliden, kan bekrefte at mange har ventet utålmodig på mønsteret til kofta.

Mette-Gun Nordheim har sagt seg villig til å delta på fire strikkekafeer for å hjelpe folk i gang. Første kafé er allerede førstkommende lørdag på Jordbærpikene på CC.

– Den nederste kanten på jakka er tvebandstrikk, og det er det jo ikke alle som kan. Siden kan jeg komme inn igjen på strikkekafeer nede i sentrum og i Husflidslaget for å hjelpe strikkerne videre i andre litt vanskelige partier, sier Mette-Gun Nordheim.

Mange konkurrerte

Til sammen var det 34 kofter som konkurrerte om å bli den nye Hamar-kofta. Juryen plukket ut 10 kofter som deltok i finalen, og her fikk publikum være med å gi sin stemme. 29. november ble vinneren offentliggjort, og Mette-Gun Nordheim fikk en sjekk på 5.000 kroner. Men kanskje like gjevt, at kofta skulle komme i salg med mønster og garn.

– Det var en lang prosess, men det var stor entusiasme og veldig godt samarbeid i juryen. Alle var venner hele tiden, sier Therese Enger Andersen, arrangementsansvarlig på Hamar bibliotek og den som tok tak i ideen om å skape ei ny Hamar-kofte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00