– Det er sykt koselig her. Vi kommer garantert til å komme hit ofte!

Det sier Stine Skjæret fra Hamar. Sammen med vennene Amalie Tomter Johansen og Sindre Solhaug var hun blant de aller første gjestene da utestedet Distrikt 23 åpnet dørene.

– Endelig er det et godt tilbud til oss som er under 20. Tidligere har jeg vært på bowlingen, men det blir ikke det samme, sier 19 år unge Johansen.

Også Solhaug er positiv.

Les også: Delte meninger om skjenketiden skal utvides

– Dette blir et godt kveldstilbud som ikke er en pur restaurant. Hamar har trengt en kafé som ikke stenger klokken 17. Det er jo nå på kvelden vi har tid til å tusle ut. Dette er positivt for byen generelt, sier han.

Nye fjes på jobb

Bak disken har Mailin Hoel fra Stange nok å henge fingrene i. På sin første arbeidsdag er det mye å sette seg inn i, men etter noen korte instruksjoner kommer både ølglass og kvitteringer opp på disken.

– Det er artig å jobbe så lenge det er folk. Jeg skal jobbe hver fjerde helg og ellers være ekstravakt, sier den ferske bartenderen.

– Kveldskafé for alle over 18

Distrikt 23 eies og drives av Sebs-duoen Roar Øverli (38) og Hein Rikar Steen Michaelsen (33). Navnene burde være godt kjent for folk som ferdes på byen i Hamar.

Øverli er glad for å endelig være i gang med "Snille Sebs" i etasjen over det noe mørkere utestedet i kjelleren.

– Konseptet vil nok utforme seg etter hvert. Planen er å være en kveldskafé for alle over 18 år. Her er det lov å kose seg både med og uten alkohol, sier han.

Wienerpølser som nattmat

Fredag og lørdag er planen å ha ordinær bardrift fra klokken 23. Da forsvinner kakene fra disken, men gjestene trenger likevel ikke gå sultne hjem.

– Vi serverer wienerpølser fra halv to til to i helgene, smiler Øverli.

Foreløpig har Distrikt 23 sju ansatte i små og store stillinger. Planen er å ha én til to personer på jobb på ukedager – og flere i helgene.

– Hvis det blir godt besøk, så øker vi bemanningen, sier Øverli.

- Har brukt altfor mye penger

Eierne er opptatt av at Distrikt skal være et helt annet konsept enn Sebs.

– Det er ikke noe ønske om å ha Sebs i to etasjer. Her oppe skal folk ha det så koselig at de kanskje får lyst til å fortsette kvelden med en øl på Sebs etterpå. Du kan si at Distrikt 23 blir en "oppvarming til Sebs", sier Øverli.

Men hva med budsjettet? Øverli blir lattermild og kikker litt ned.

– Alt av budsjetter har sprekt, men vi håper det blir verdt det på sikt. Vi har brukt altfor mye penger. Det meste er likevel selvgjort på dugnad, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.