Ingen av de to er fra Hamar er fra Hamar opprinnelig, men er blitt veldig glad i byen.

– Og lyset, det fantastiske lyset, utbryter Hanna Krogh og avslører med det samme at hun kommer langt nordfra.

De to er kollegaer og har gått på turer sammen noen ganger. De har gått Trysilrypa og turer med bedriftsidretten i Nav, men Hanna har også fått med seg Anna-Lena på flere turer i området rundt Ajer og Hedmarkstoppen.

– Det er veldig hyggelig når vi to går sammen, men det skjer noe når flere går sammen, sier Hanna Krogh.

– Om en ikke kjenner noen av de andre, gjør det ingenting. Vi skal bare gå sammen, og det er en fin måte å bli kjent med andre, sier Anna-Lena.

2. juledag vil de gjerne ta dere med på en av de turene de setter stor pris på. De starter ved Joker-butikken på Ajer, går til Hedmarkstoppen og ned Vikervegen til Mjøsa. Derfra går turen innover mot Domkirkeodden og Hamar. Det er en tur på 8–10 kilometer.

– Vi går i rusletempo, og det går fint an å ha med barnevogn, sier Hanna.

Starttidspunktet (se tavla) er også nøye uttenkt: Ikke for tidlig slik at du ikke får med deg en god frokost, men tidlig nok til at du rekker en god tur før en eventuell familiemiddag på ettermiddagen.

–Har du besøk? Ta dem med! Da får de sett en flott del av Hamar, sier Anna-Lena og Hanna.

De håper folk tar med seg litt kaker og kaffetår slik at det kan bli en stopp i nærheten av Torps legesenter.

– Da skulle vi gjerne hatt med en fyrbøter som kan ta ansvar for å tenne et lite bål vi kan sitte ved. Ta også gjerne med fakler som vi kan tenne på siste biten inn mot Hamar, da blir det god stemning, sier Hanna. Anna-Lena er sikker på en ting: – Vi kan garantere at du er i godt humør når du har gått turen!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00