Han er pappa til to, og var nok skeptisk da han og kona Idun fikk tilbud om å delta i foreldreprogrammet som er myntet på barn i barnehagealder 3–6 år.

– Men nå anbefaler jeg foreldreprogrammene for alle andre. Man tror man vet, men jeg lærte masse, ikke minst om nye måter å prate med barn på. Selv om det nå er ett år siden vi tok kurset, har vi papirene hengende på kjøleskapet som en påminning, sier Marius Håkensen. Han får støtte av en mamma som også var med, Hero Magnussen: – Det var utrolig lærerikt!

«De utrolige årene» heter foreldreprogrammet som helsestasjonen nå bruker. Det styres via universiteter i Tromsø, og kurslederne har fått sin opplæring derfra. Koordinator for foreldreprogrammet på Hamar helsestasjon, Eva Kjos, forteller at de har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra foreldre.

– Grunntanken i kursene er å skape gode relasjoner mellom foreldre og barn, gjennom lek, ros, oppmerksomhet og ikke-straffende grensesetting, sier Kjos. Nå har kommunen fått økt støtte til kursene og kan derfor gi tilbudet til flere. To av kursene, begge to for barn opp til seks år, men med litt ulike innfallsvinkler og varighet, starter 16.- og 28. februar.

Et tredje kurs, foreldreprogram for skolealder 6–12 år, er i gang, men starter igjen til høsten. Det gjør også de to første kursene.

– Det har tidligere vært ventelister for å komme med på kursene, men nå er det bare å ta kontakt. Det er vi som leder kursene som ser hvilket kurs som passer best, sier Eva Kjos.

Alle kursene er gratis.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.