Regjeringen har bestemt at 30 årsverk skal flyttes fra Landbruksdirektoratets enhet i Oslo til en ny enhet i Steinkjer. Enheten i Steinkjer skal være på plass innen oktober 2020.

Det opplyser Landbruksdepartmentet i en pressemelding.

– Regjeringa ynskjer å skape ei meir balansert lokalisering av statlege arbeidsplassar og å vera med på å byggje opp gode kompetansemiljø også utanfor dei største byane. Dette er distriktspolitiske omsyn som regjeringa har valt å leggje stor vekt på når vi no har bestemt at 30 årsverk i Landbruksdirektoratet skal flyttast frå Oslo til Steinkjer. Saman med styrkinga av Steinkjer som administrasjonssentrum i Trøndelag meiner eg dette vil bidra til å utvikle Steinkjer som by og arbeidsmarknad, sier statsråd Jon Georg Dale.

Hamar var med i kampen om arbeidsplassene, men måtte gi tapt. Ordfører Einar Busterud mener dette er en politisk hestehandel.

- Vi hadde de beste argumentene, men dette handler ikke om argumenter, men om politisk hestehandel. Vi må slutte å være så beskjedne her borte, sier Busterud.

- Hva mener du?

- Vi må være mer aggressive og bruke mer ressurser på lobbyvirksomhet dersom vi skal få gjennomslag. Det gjelder for hele Innlandet, sier han.

- Tar du selvkritikk for Hamar kommunes jobb i denne saken?

- Nei. Dette handler om politisk hestehandel og det skjer på Stortinget, sier Busterud.

Hamar-ordføreren opplyser at han har fått informasjon om at Hamar var innstilt som nummer én av landbruksdirektoratet foran Rogaland og Steinkjer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.