- Du kan si det slik at dette er et meget spesielt arrangement for folk med meget spesielle biler. Men det var hyggelige gjester som la igjen en god del penger i Hamar. Dette er et traff vi ønsker å få tilbake hit.

Det sier salgssjef Lars Røste i Hamar Olympiske Anlegg (HOA) til HA.

Arrangementet han sikter til er "Carbage run".

Billigbil-løpet

Carbage er engelsk og et ord som spiller på garbage som betyr søppel. Car betyr som kjent bil. Run er et slags løp/race.

Carbage run er så populært - spesielt i Nederland - at det er ventelister for å få delta.

Den første forutsetningen for å få delta er at man stiller med en bil som ikke koster mer enn 500 euro (4.500 kroner)

Dersom bilen er verdt mer - eller er mindre enn 26 år gammel - får man ikke være med.

Deltakerne er stort sett fordelt med tre menn - det er lite damer å se - i hver bil. Bilen deltar så i et rebusløp som går gjennom flere land.

Bilene ser da også ut som litt av hvert. Noen har et ganske maskulint preg...

Lønnsomme gjester

Onsdag kveld kom deltakerne av vinterutgaven av Carbage run til Hamar. Det var oppstilling ved Vikingskipet der de også kjøpte mat og drikke.

Ifølge Røste la de om lag 300 deltakerne igjen cirka 70.000 kroner bare i mat og drikke i Vikingskipet onsdag kveld.

- Og torsdag morgen var det rekord i utleie av skøyter hos oss, sier Røste og understreker følgende:

- Hotellene i Hamar hadde meget godt belegg mens disse karene besøkte byen, og de la igjen penger flere steder.

Håper på 2018

- Sommerutgaven av Carbage run er mye større. Da deltar det et par tusen personer. Vi håper at de skal legge inn en stopp i Hamar under Carbage run sommeren 2018, sier Røste, og legger til:

- Dette var en flott gjeng med stort sett ganske voksne menn. Blant bilene var det spesielt mange Volvoer. Mange hadde nok likt å se nærmere på disse bilene!

PS: Før eventuell ny utgave av Carbage run i Hamar kan bilinteresserte sette av 13. og 14. mai i år: Da er Vikingskipet vert for bilmessa Show n' Shine. Maken til samling av amcars, gatebiler og andre har man visstnok aldri sett på disse kanter av landet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.