Nå kommer du snart raskere til Oslo og fra Oslo til Hamar.

Fra mandag 12. desember skal det nemlig kjøres tog hver halvtime i rushtiden fra Hamar om morgenen og fra Oslo om ettermiddagen. Da kommer det nemlig til å gå tok hver halvtime fra Hamar til Oslo mellom klokka 06.13 og klokka 08.07, og tog hver halvtime fra Oslo til Hamar mellom klokka 14.34 og klokka 17.34.

Ikke nok med det, du kommer deg tre minutter raskere hjem fra Oslo hvis det er der du jobber og bor i Hamar-området.

- Vi gjør så godt vi kan og håper at dette blir godt mottatt av alle som pendler mellom Hamar og Oslo hver dag, og dem er det mange av, sier pressekontakt i NSB, Håkon Myhre til h-a.no.

- Hvorfor avgang hver halvtime mot hver time i dag?

- Vi mener at det er viktig for dem som vil bo i området rundt Hamar å kunne komme seg til og fra Oslo raskere og mer fleksibelt enn hva tilfellet er i dag. Da kan det for mange bli mye mer attraktivt å bo i Hamar og jobbe i Oslo. Vi har hatt en gjennomgang av rutetilbudet vårt, og vi har konkludert med at vi har nok materiell til å klare avganger så ofte i rushtiden, og da håper vi dette tilbudet blir godt mottatt av brukerne, sier Myhre.

- Kortere reisetid også?

- Ja, med dobbeltsporet på plass langs Mjøsa så kan vi jo kjøre raskere enn vi har gjort. Sammenligner vi reisetiden i dag med hva det blir fra mandag av, så kommer du deg tre minutter raskere fra Oslo og hjem til Hamar. Ikke så veldig mye, men vi håper det er en ekstra bonus for pendlerne, sier Myhre. 


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.