De fleste velgerne i kommunen får valgkortet tilsendt digitalt i stedet for på papir i postkassen. I begynnelsen av august kommer det en sms med lenke til valgkortet. Lenken viser til digitale postkasser. Hvis velgeren ikke har opprettet en slik, ligger valgkortet på en personlig side på valg.no.

Valgkortet kan lagres på mobilen, man kan ta en skjermdump eller logge seg på ved oppmøte i valglokalet.

Valgkortet må vises fram sammen med legitimasjon når stemmen skal leveres. Du må ikke ha med valgkortet ved stemming, men det går kjappere med.

De som har reservert seg mot digital kommunikasjon med det offentlige, eller ikke har brukt ID-porten på 1,5 år, får valgkortet i posten som brevpost.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.